Gerucht: Nexus 6 mogelijk vertraagd

Er lijken wat problemen te ontstaan rondom de Nexus 6. Het toestel is vanaf 29 oktober te bestellen in de Verenigde Staten en zou daarna onder andere naar Europa komen. Rondom die releasedatum is het echter verdacht stil.

Paul O’Brien, van MoDaCo, zei op Twitter: “Denk je dat je een Nexus 6 krijgt in het Verenigd Koninkrijk voor december? Denk het niet!” Een reden heeft hij niet gegeven maar hij lijkt te hinten op de leveringsproblemen die de vorige Nexus-modellen destijds plaagden.

Nexus-6De Nexus 6 is vanaf eind oktober te bestellen in de Verenigde Staten en vanaf begin november leverbaar maar over de beschikbaarheid in Europa is het nog altijd vrij stil. En dat is dus mogelijk met een reden als het berichtje van O’Brien klopt. Mogelijk krijgt het Verenigd Koninkrijk als eerste Europese land de Nexus 6 en dat daarna andere landen volgen. Eerder werd bekendgemaakt dat de Nexus 6 eind dit jaar/begin volgend jaar naar (onder andere) Nederland zou komen, maar als er inderdaad vertraging is dan kan het zomaar zijn dat begin volgend jaar realistischer is dan eind dit jaar.

Voor Europa is overigens ook nog altijd geen prijs bekendgemaakt. In de VS kost het toestel 649 dollar wat omgerekend (inclusief belasting) rond de 620 euro is. Eerder lekte ook al een prijs van 565 euro uit voor het 16GB-model, maar zonder bevestiging is niks met zekerheid te zeggen.

Gezien we inmiddels bijna in november zitten er er nog zo goed als geen informatie is gegeven over de Nexus 6-beschikbaarheid in Europa kan het zomaar kloppen dat er inderdaad wat problemen zijn.

geruchtenmeter-7


Tags: , , , , ,