Android 5.0 haalt telefoon uit slaapstand als deze opgepakt wordt

In Android 5.0 zit een handige functie, namelijk ‘Ambient Display‘. Die functie zorgt ervoor dat wanneer jij je telefoon oppakt, dat het scherm automatisch aanspringt. Nieuw is de functie niet want de Moto X had het al aan boord.

Android 5.0 kan telefoon automatisch uit slaapstand halen

Ambient-DisplayDe Nexus 6 die binnenkort uit gaat komen heeft een functie genaamd Ambient Display en aangezien de Nexus 6 draait op een kale, standaard versie van Android is aannemelijk dat deze functie ook standaard in Android 5.0 zit. De functie zorgt ervoor dat de telefoon uit zijn slaapstand komt zodra deze opgepakt wordt. Eerder zat deze functie al in de Moto X (die net als de Nexus 6 van Motorola is) maar toen onder de naam Active Display.

Door gebruik te maken van de diverse sensoren kan een toestel weten of er beweging is en dan is het een kwestie van automatisch het scherm activeren. Om ervoor te zorgen dat een scherm niet geactiveerd wordt wanneer de telefoon in een broekzak of tas zit wordt waarschijnlijk gebruikgemaakt van sensoren die waarnemen of het donker is of niet. Android 5.0 is inmiddels al aan de praat gekregen op de Nexus 4 en ook op dat toestel lijkt Ambient Display te werken. Dat maakt het nog aannemelijker dat het een algemene Android-functie is en niet specifiek voor de Nexus 6.

Geen aan- of uit-knop meer nodig?

De mogelijkheid een toestel te laten ontwaken tijdens het oppakken is slechts één van de nieuwe functies die we de afgelopen jaren gezien hebben. Zo liet de Moto X ook al notificaties zien zonder dat jij het toestel moest activeren en na een tikje op het scherm kreeg je uitgebreidere info te zien. Diverse Lumia’s hebben ook dergelijke functies, namelijk ‘Glance’ en ‘Double Tap to Wake’. Glance laat informatie zien op je scherm zonder dat jij je telefoon uit de slaapstand hoeft te halen en met Double Tap to Wake kun je je telefoon uit zijn slaapstand halen door twee keer op het scherm te tikken. Dergelijke functies zitten ook in diverse andere Android-toestellen.

In theorie zou je diverse telefoons kunnen gebruiken zonder een knopje in te drukken en wij vragen ons af: willen fabrikanten toe naar een knoploze telefoon? In feite kun je je complete telefoon bedienen zonder knopjes. Ontgrendelen kan via het scherm, volume regelen kan via het scherm en een foto maken kan ook via het scherm. Het enige wat nog lastig is, is een telefoon aan zetten wanneer deze uit staat want dat kan simpelweg niet zonder fysieke knop.

Bron: Android Police

 

 


Tags: , , , , , ,