Nieuwe Google smartphone heeft eye tracking

Het is zo goed als zeker dat de Samsung Galaxy S4 een functie heeft met de naam Smart Scroll. Die functie laat het beeld scrollen op basis van jouw ogen door die te filmen met de front camera. Nu gaat het gerucht dat de nieuwe Google smartphone die functie ook heeft.

Een camera die je ogen kan volgen, het kan in 2013

Een paar jaar geleden zou het nog afgewimpeld worden als toekomstpraat: een camera die je oogbewegingen volgt en op basis daarvan het scherm naar beneden of naar boven scrolt. Het is echter een functie die hoogstwaarschijnlijk in de Samsung Galaxy S4 zal zitten onder de naam Smart Scroll. Het gerucht gaat nu echter dat ook de nieuwe Google Nexus de functie zal bevatten. AndroidWorld heeft via een anonieme tip informatie ontvangen onder de Motorola X-Phone, de nieuwe ‘Nexus’.

Motorola X-Phone, eerste telefoon met Android 5.0

Motorola X-PhoneDe Motorola X-Phone, of Motorola NXT, zal de eerste smartphone worden die draait op Android 5.0. Het scherm heeft een grootte van 4,7 inch met een resolutie van 1920×1080 en de processor zal een Nvidia Tegra 4i zijn die geklokt is op 2,3GHz. De grootte van de telefoon is 131x67x7,9mm, waarmee hij kleiner is dan de Lumia 920, Galaxy S3 en de Sony Xperia Z. Ook beschikt de Motorola X-Phone over een 5 megapixel front-camera die het mogelijk zal maken om je ogen te volgen zodat je daarmee kan scrollen. Het is niet bekend of de techniek van Samsung komt of door Google/Motorola zelf ontwikkeld is, maar het lijkt erg veel op de Smart Scroll functie die de Galaxy S4 mogelijk heeft.

X-Phone mogelijk aangekondigd op conferentie van Google

De Motorola X-Phone zou op Google I/O gepresenteerd moeten worden. Google I/O is een ontwikkelaarsconferentie die plaatsvind van 15 tot en met 17 mei. En om het gerucht nog een beetje kracht bij te zetten: een tijdje terug werd er door Motorola een vacature geplaatst met daarin de naam X-Phone: Sr Director Product Management, X-Phone bij Motorola Mobility.

Bron: AndroidWorld


Tags: , , , ,