Nokia laat de Lumia 530 en concurrenten zien in video

Nokia heeft een video online geplaatst waarin de Lumia 530 het op neemt tegen diverse concurrerende smartphones die in dezelfde prijscategorie zitten. Onder andere de Motorola Moto E en HTC Desire 210 komen voorbij.

Nokia zet Lumia 530 tegenover concurrentie in video

Het is een interessante tactiek: je eigen smartphone promoten door hem langs concurrerende smartphones te plaatsen. Maar dat is precies wat Nokia heeft gedaan in een nieuwe promo van de Lumia 530. In de video staat uiteraard de Lumia 530, maar ook de LG Optimus L3, de Optimus L5 II, Samsung Galaxy Ace Style, Huawei Ascend Y530, Alcatel One Touch Fire, HTC Desire 210, ZTE Blade Q, Lenovo A516 en de Motorola Moto E zijn erin te zien.

Eerst wordt gekeken naar de opslag en op de LG Optimus L3 na hebben alle telefoons 4GB intern geheugen. Dat geheugen kan bij alle telefoons uitgebreid worden met een MicroSD-kaartje van maximaal 32 of 64GB. De Lumia accepteert echter ook 128GB-kaartjes.

Daarna wordt de processor vergeleken en de Lumia 530 is in dat geval de enige met een quadcore-processor. Dan wordt gekeken of het toestel de laatste versie van het besturingssysteem draait. De Galaxy Ace Style en Motorola Moto E blijven naast de Lumia 530 nog over. En als laatste wordt er gesproken over gratis muziek streamen, 15GB online opslag, Word, Excel en PowerPoint standaard op het toestel. Uiteraard blijft dan alleen de Lumia 530 over.

Bekijk aanbiedingen van de Nokia Lumia 530. Het toestel is vanaf september leverbaar!

Hoe overdreven is de promo van Nokia?

Lumia-530-promoNu klinkt bovenstaande wel heel erg als ‘wij van wc eend’ maar als we de Galaxy Ace Style en de Motorola Moto E erbij pakken, dan zien we twee prima concurrenten van de Lumia 530. We hebben even reviews van de Ace Style en Moto E erbij genomen, en een review van de Lumia 520 (omdat er nog geen review is van de 530), allemaal van dezelfde website.

Samsung Galaxy Ace Style: Draait de laatste versie van Android (4.4 KitKat), maakt goede foto’s en de geluidskwaliteit tijdens het bellen is goed. Het scherm oogt echter koud en blauw, er is slechts 1,5GB opslag beschikbaar voor de gebruiker, TouchWiz voelt traag aan, de behuizing voelt goedkoop aan en het toestel biedt minder waar voor je geld dan de concurrentie. Dit toestel krijgt een 5,5.

Motorola Moto E: Voor rond de 100 euro een bijna niet te evenaren toestel. Opgenomen foto’s en video’s zijn wel ondermaats. Dit toestel krijgt een 9.

Nokia Lumia 520: Veel waar je voor je geld, gratis offline navigatie met stembegeleiding en het scherm kan bediend worden met handschoenen aan. De geluidskwaliteit tijdens het bellen is wel wat minder. Dit toestel krijgt een 8.

De LG Optimus L3 krijgt een 5,5. De LG Optimus L5 II krijgt een 7,5. De Desire 210 krijgt een 6,5. De Alcatel One Touch Fire krijgt een 3. Van de overige toestellen stonden geen reviews op de website.

Dus als we puur naar die resultaten kijken en er van uit gaan dat de Lumia 530 de minpuntjes van zijn voorganger heeft aangepakt, dan kunnen we niks anders dan concluderen dat de promo-video van Nokia het nog best aardig bij het juiste eind heeft.

Vergelijk acties van de Lumia 530, Moto E, Galaxy Ace Style en de Optimus L5 II

Bron van de reviews: phoneArena.com


Tags: , , , , , , ,