Nexus 6 waarschijnlijk deze week aangekondigd

De Nexus 6 van Google zou aankomende woensdag (15 oktober) aangekondigd moeten gaan worden. Het toestel is afkomstig van Motorola en zal net als de vorige Nexus-toestellen op een kale versie van Android draaien.

Nexus 6 op 15 oktober

Nexus-6De Wall Street Journal zegt dat de Nexus 6 deze maand aangekondigd zal worden maar Paul O’Brien, oprichter van de Android-community MoDaCo, weet echter te melden dat de aankondiging plaats zal vinden op 15 oktober, wat aanstaande woensdag is. Google zelf heeft nog geen evenement aangekondigd.

De vorige Nexus-modellen werden gemaakt door HTC, Samsung en LG maar Motorola zal de Nexus 6 maken. Het wordt een behoorlijk groot toestel met een scherm van 5,9 inch. De resolutie daarvan zal waarschijnlijk 2560 x 1440 pixels zijn. De processor is een Snapdragon 805, wat de nieuwste processor is van Qualcomm. De batterij heeft een capaciteit van 3200 mAh.

Een releasedatum is nog niet bekend al is wel aannemelijk dat het toestel ergens de komende weken uit zal komen. Eerdere Nexus-modellen waren relatief goedkoop vergeleken met vergelijkbare smartphones maar volgens O’Brien zal dat niet het geval zijn met de Nexus 6: “Nexus 6 (of hoe het toestel ook genoemd gaat worden) zal onder de 550 euro kosten, maar verwacht geen super lage prijs.”

Bron: The Wall Street Journal & Paul O’Brien


Tags: , , , ,