Blauwe vinkjes in WhatsApp kunnen binnenkort uitgeschakeld worden

In een bètaversie van WhatsApp is het mogelijk de blauwe vinkjes uit te schakelen. Wanneer die functie ook in de uiteindelijke versie toegevoegd wordt is niet bekend maar het zal niet heel lang meer duren.

WhatsApp-leesbevestigingDe blauwe vinkjes zijn mogelijk de meest gehate update die WhatsApp ooit doorgevoerd heeft. Websites stonden er vol mee, social media stond er vol mee en de blauwe vinkjes hadden zelfs hun weg gevonden naar het journaal! Flink wat gebruikers waren absoluut niet te spreken over de blauwe vinkjes en vonden dat het hun privacy aantast. Er zijn echter ook genoeg gebruikers die de blauwe vinkjes niet zo erg vinden. Voor alle mensen die blauwe vinkjes niet willen hebben is er goed nieuws want in WhatsApp versie 2.11.444 (versienummer van de uiteindelijke versie kan afwijken) zijn de blauwe vinkjes uit te schakelen. Voor nu is de optie alleen beschikbaar in de bètaversie op Android-telefoons maar als de update eenmaal uitgerold wordt zullen ook iPhone-gebruikers de vinkjes uit kunnen schakelen.

In de opties van WhatsApp staat het volgende over de blauwe vinkjes: de optie heet Read receipts (Leesbevestiging in het Nederlands) en die kun je aan of uit zetten. “Als je leesbevestiging uitschakelt zul je ook geen leesbevestiging van anderen zien. Leesbevestigingen worden altijd verstuurd in groepsgesprekken.” Dus het is niet zo dat wanneer jij de blauwe vinkjes uitschakelt dat je het bij anderen wel nog kunt zien. Nee, ook die blauwe vinkjes zijn dan foetsie. WhatsApp heeft dus gekozen voor een alles of niets-optie wat betreft de vinkjes.

 


Tags: , , , ,