Geen Denim-update voor Lumia-toestellen dit jaar

De Denim-update voor Lumia-toestellen zou eind dit jaar verschijnen maar is vertraagd tot begin 2015. De Britse telecomprovider O2 meldt op zijn forum dat het niet verwacht dat de update dit jaar verschijnt. Microsoft heeft de vertraging bevestigd.

Lumia-DenimDe Britse provider O2 heeft op zijn forum het volgende gezegd: “De Lumia 930 heeft de GDR1 inclusief Cortana al ontvangen, maar waar is de update voor de andere toestellen? Die komt eraan maar we verwachten niet dat Microsoft het dit jaar nog uitbrengt. Maar begin 2015 zou de update uitgerold moeten worden naar Lumia-toestellen. Heel erg vroeg in 2015, voor nu lijkt het januari te worden“, aldus Chris_K van het O2 Social Media Team.

Ook wordt gezegd dat O2 standby staat tot dat Microsoft de updates verstuurd om getest en goedgekeurd te worden. Zodra dat proces klaar is wordt de update teruggestuurd naar Microsoft zodat zij hem uit kunnen rollen.

Microsoft zelf heeft gereageerd op onze vraag of de update inderdaad vertraagd is: “De Lumia Denim update wordt op dit moment in een aantal markten getest. We verwachten dat hij inderdaad begin 2015 beschikbaar is voor Lumia toestellen die op Windows Phone 8.1 draaien, als het testen goed verloopt”, aldus Microsoft Lumia Nederland via Facebook.

Bron: O2 Community


Tags: , , , , , ,