Microsoft kondigt de Lumia 535 aan

Microsoft heeft de Lumia 535 officieel aangekondigd. Het gaat om een goedkope telefoon die wordt geleverd met Windows Phone 8.1 en de nieuwste update, Lumia Denim. Het toestel gaat verkocht worden in Nederland maar het is nog niet bekend wanneer.

Microsoft-Lumia-535Microsoft zet de Lumia 535 op de markt als een 5x5x5-smartphone. De reden daarvoor is dat het toestel een 5 inch-scherm heeft, een 5-megapixelcamera aan zowel de voor- als achterkant en er staan vijf geïntegreerde Microsoft-apps op het toestel: Skype, Office, Cortana, OneDrive en Outlook. De resolutie van het scherm is 960×540 pixels, er zit een quad-core Snapdragon-processor in met een snelheid van 1,2GHz, er is 1GB werkgeheugen aanwezig en 8GB opslag. Die opslag kun je daarnaast nog uitbreiden met een MicroSD-kaartje.

Microsoft-Lumia-535-voorkantHet toestel zal verkrijgbaar zijn in de kleuren groen, zwart, oranje en blauw. De prijs zal 130 euro zijn. Wanneer het toestel naar Nederland komt is nog niet bekend maar Microsoft heeft bekendgemaakt dat het toestel wel hierheen zal komen.

Meld je aan voor de Microsoft Lumia 535 alert! Je krijg dan een mailtje zodra er acties beschikbaar zijn van het toestel.

De Nokia Lumia 530 ligt pas sinds kort in de winkels maar met de Lumia 535 pakt Microsoft een aantal nadelen van dat toestel aan zonder de prijs teveel te laten stijgen. Het toestel is dunner, het scherm is groter en maakt gebruik van IPS LCD in plaats van een normaal LCD, de opslag is verdubbeld, de resolutie is groter, er zit een frontcamera in, er is een flits aanwezig, meer functies en de accu heeft meer capaciteit.


Tags: , , ,