Samsung gaat tweede smartphonefabriek in Vietnam openen

Samsung gaat een tweede smartphonefabriek openen in Vietnam. Met de tweede fabriek zou Samsung zijn concurrentiepositie willen versterken. Voorheen liet Samsung smartphones voornamelijk in China produceren maar de productie verschuift naar Vietnam.

SamsungDe bouw van de nieuwe fabriek zou omgerekend zo’n 2,42 miljard euro gaan kosten maar het project is nog niet helemaal rond. Samsung zelf heeft nog geen officiële reactie gegeven maar het nieuws is gemeld aan Reuters door een anonieme bron. De bron zou een ‘offcial’ zijn van Samsung. “We werken aan het project. Er zijn nog een paar dingen die opgelost moeten”, aldus de Samsung-official die niet bij naam genoemd wenst te worden.

In totaal zou Samsung in 2014 in Vietnam omgerekend 8,88 miljard euro in de boeken hebben staan. In maart is er al een fabriek geopend in Vietnam wat Samsung omgerekend 1,61 miljard euro heeft gekost. Met de investeringen hoopt Samsung de kosten op de lange termijn te kunnen drukken en wil op die manier de positie op de smartphonemarkt verstevigen. Productie in Vietnam is momenteel goedkoper dan in China. Daar zijn de lonen gestegen en ook de huur van panden is gestegen.

Uiteindelijk wil Samsung 80 procent van zijn smartphones produceren in Vietnam, maar voordat het zo ver is zijn we wel een paar jaar verder. Eind 2015 zou 40 procent van alle smartphones in Vietnam geproduceerd moeten worden.

Bron: Reuters


Tags: , , , , , ,