HTC One (M8)-opvolger krijgt verschillende versies

De opvolger van de HTC One (M8) lijkt meerdere versies te krijgen. Zo staat er mogelijk een Windows Phone-versie op de planning, maar ook een Ace-versie en een Ultra-versie, al is van die versies niet duidelijk wat ze betekenen.

HTC-HimaHet gerucht komt van @upleaks af en de naam van het toestel in het lijstje is Hima, wat de opvolger van de HTC One (M8) zou zijn. Het is nog onduidelijk of de HTC One (M8)-opvolger de toevoeging (M9) mee gaat krijgen. Het gerucht gaat dat HTC de naam ‘One’ laat vallen en gaat voor Hima. Wij denken echter dat Hima de projectnaam is en niet de uiteindelijke naam. Om alles duidelijk te houden blijven wij de opvolger van de HTC One (M8) voor nu dan ook de One (M9) noemen.

Hima W

Een van de versies is de Hima W waarbij de W waarschijnlijk voor Windows Phone staat. Het toestel zou in feite hetzelfde zijn als de HTC One (M9) maar dan met Windows Phone in plaats van Android. Op de lijst staan alleen maar Windows Phone-versies voor de Amerikaanse providers AT&T en T-Mobile, waardoor het erop lijkt dat HTC een zelfde strategie benaderd als met het Windows Phone-model van de HTC One (M8). Die kwam ook alleen in de Verenigde Staten uit.

Het is dus nog onzeker of de Hima W in tegenstelling tot het huidige Windows Phone-model van de HTC One wél naar Nederland komt. De gewone HTC One (M9) lijkt in ieder geval gewoon naar Europa te komen dus waarschijnlijk ook naar Nederland.

Hima Ultra en Hima Ace

Wat ook nog te vinden is in het lijstje zijn twee andere modellen van de Hima, namelijk de Ace en Ultra. Waar die namen voor staat is nog niet duidelijk en over specificaties is dan ook nog niks bekend. Mogelijk is de Ultra-versie een groter model, misschien met betere specificaties. Ace zou kunnen staan voor een kleiner model en misschien is dat de Mini.

Verder staan ook de Butterfly 3, RE Camera 2 (de acttiecamera van HTC) en de T1H-tablet op het lijstje.

Schermpaneel van de HTC One (M9) te zien in foto

En nu we toch bezig zijn over gelekte informatie van HTC, er is een vermoedelijke foto opgedoken van de voorkant van de HTC One (M9). Er is weinig aan af te leiden en het paneel lijkt een 1-op-1 kopie te zijn van het paneel van de HTC One (M8). Om dat te laten zien hebben we ze even naast elkaar te gezet:

HTC-One-(M9)-schermLinks is uiteraard de huidige HTC One (M8) en rechts het gelekte schermpaneel.


Tags: , , , , , ,