HTC 8S krijgt geen Windows Phone 8.1 GDR1-update

Slecht nieuws voor de gebruikers van de HTC 8S want HTC heeft bekendgemaakt dat het toestel de GDR1-update van Windows Phone 8.1 niet zal ontvangen. De HTC 8X zal de update wel gewoon ontvangen.

Geen Windows Phone 8.1 GDR1-update voor HTC 8S

Volgens HTC voldoet de HTC 8S niet aan de eisen voor de GDR1-update en daarom zal het toestel de update niet ontvangen. De HTC 8X zal de update wel ontvangen, maar HTC moet eerst nog bekijken hoe het zit met de stabiliteit van een geüpdatete HTC 8X.

Windows-Phone-updateMaar wij vragen ons af waarom de 8S niet voldoet aan de eisen van de GDR1-update. De Lumia 520 krijgt de update bijvoorbeeld wel. Het enige grote verschil tussen die twee is de hoeveelheid opslag. Zo krijg je bij de 8S 4GB aan opslag terwijl de Lumia 520 8GB aan opslag heeft. Is dat dan het probleem? Dat lijkt ons sterk aangezien de nieuwe Lumia 530 ook ‘maar’ 4GB aan boord heeft. En dan is er nog de Huawei Ascend W1, met nagenoeg dezelfde specificaties als de Lumia 520 en de HTC 8S én met 4GB opslag. Dat toestel krijgt de GDR1-update wel gewoon.

Wat bij de HTC 8S-gebruikers het meest wringt is dat HTC niet helemaal duidelijk maakt waarom het toestel de update niet krijgt, al helemaal als blijkt dat vergelijkbare toestellen de update wel gewoon krijgen.

Update: Microsoft heeft eerder al aangegeven dat de 8X en 8S een beetje moeite kunnen hebben met het ontvangen van updates. Het zou iets te maken hebben met een driver-update die HTC uit moet brengen. “Er is een klein aantal toestellen waar we de laatste versie van het Developer Preview-programma nog niet op aanbieden vanwege een al geïdentificeerd probleem. Een provider of fabrikant moet in zo’n geval een driver-update uitbrengen. Deze updates zullen uitgevoerd worden middels officiële updates“, aldus Microsoft.

Zou het serieus een kwestie zijn van een driver-update om updaten op de 8S mogelijk te maken?

Bron: WP Central


Tags: , , , , ,