HTC gaat zich meer op Windows Phone richten

Om meer smartphones te verkopen gaat HTC zich meer richten op Windows Phone 8. Het merk wordt al enkele kwartalen geplaagd door dalende omzet en hoopt hiermee het tij te keren.

HTC zet groot in op Windows Phone 8

HTC HD2, 7 en '8' - Plaatje van Pocketnow.comJason Mackenzie, ‘president sales and marketing’ bij HTC heeft in een interview aangegeven dat de pijlen nu meer gericht worden op Windows Phone 8. Hij heeft gezegd dat HTC Windows-toestellen goed hun mannetje staan tegen de concurrentie. Dat zou volgens hem mede komen doordat Nokia nog niks heeft losgelaten over ondersteunde providers terwijl HTC al toezegging zou hebben van providers over de hele wereld om hun Windows Phone 8 toestellen te verkopen.”Ik heb het sterke vermoeden dat we goede provider-support hebben in elke regio over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten en dan heb ik het niet over maar één provider maar meerdere. Ons plan is om groot in te zetten op Windows 8.”

HTC wil een gebalanceerd portfolio van Android- en Windows Phone-toestellen

Waar en wanneer de eerste HTC Windows Phone 8-toestellen verkocht worden wilde Mackenzie niet zeggen. Wel beloofde hij dat HTC met een uniek, industrieel design zou komen dat niet zou misstaan als vlaggenschip voor Microsoft. Overigens beklaagde hij zich over concurrenten die net als HTC ook toestellen uitbrengen voor zowel Android als Windows Phone. Volgens hem worden door de concurrenten de beste designs niet voor Windows Phone gebruikt, maar voor Android. Het doel van HTC is om een gebalanceerd portfolio te creëren van Android- en Windows Phone-toestellen. Over de huidige problemen zegt Mackenzie dat ze tijdelijk zijn en dat hij hoopt dat HTC het tij kan keren door betere marketing voor het merk en zijn toestellen.

Bron: Reuters


Tags: , ,