Apple verkoopt recordaantal van 74,5 miljoen iPhones

Apple heeft aangekondigd dat ze tijdens het eerste kwartaal van het fiscale jaar maar liefst 74,5 miljoen iPhones hebben verkocht. Ook is er een recordomzet en winst gedraaid in het eerste kwartaal.

iPhone-6-voorkantHet eerste kwartaal van het fiscale jaar eindigde op 27 december 2014 en de resultaten verbreken alle records van Apple. Zo zijn er nog nooit eerder 74,5 miljoen iPhones verkocht. Vorig jaar in het eerste kwartaal van het fiscale jaar werden er 51 miljoen iPhones verkocht, wat betekent dat er dit jaar een stijging is van 46 procent. De explosieve stijging is vooral te wijten aan het succes van de iPhone in China en het succes van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Apple boekte een omzet van 74,6 miljard dollar en de winst kwam uit op 18 miljard dollar. Ook daarmee verbreekt Apple eigen records. De omzet is namelijk 29,5 procent hoger dan in eind 2013 en de winst is met 37,4 procent gestegen. In China is de omzet met bijna 70 procent gestegen naar 16,14 miljard dollar waarmee het bijna op het niveau van Europa zit (17,21 miljard dollar).

Apple-WatchBij het bekendmaken van de kwartaalcijfers heeft Tim Cook ook bekendgemaakt wanneer de Apple Watch in de verkoop gaat. Vanaf april gaat Apple het slimme horloge verkopen al is niet bekend of dat geldt voor Nederland. De kans is groot dat wij, net als bij de iPhone, wat later aan de beurt zijn.


Tags: , , , , , , ,