De iPhone 6 verkoopt drie keer beter dan de 6 Plus in de VS

Dat de iPhone 6 drie keer beter zou verkopen dan de iPhone 6 Plus is niet officieel naar buiten gebracht door Apple. Het bericht komt van Consumer Intelligence Research Partners. Zij hebben de stelling gebaseerd op verkoopcijfers uit de Verenigde Staten.

In de Verenigde Staten wint de iPhone 6 het wat betreft verkoopcijfers van de grotere iPhone 6 Plus. De iPhone 6 is goed voor 68 procent van alle iPhone-verkopen in de VS terwijl de iPhone 6 Plus goed is voor slechts 23 tot 24 procent van de verkopen. De overige 8 á 9 procent worden gevuld door de iPhone 5S en iPhone 5C.

iphones630pxhedimgVorig jaar waren de iPhone 5S en iPhone 5C goed voor 84 procent van alle iPhone-verkopen. De iPhone 6 en 6 Plus lijken dus populairder te zijn dan de modellen van vorig jaar. Mogelijk heeft dit te maken met het grotere scherm. Hierdoor zijn de nieuwe modellen mogelijk aantrekkelijker om aan te schaffen.

Het gemiddelde qua opslag ligt nu op 48GB, wat een verdubbeling is van vorig jaar. Het gemiddelde wordt mogelijk flink beïnvloed doordat Apple de 32GB-optie heeft laten vallen. De iPhone 6 en 6 Plus worden namelijk alleen geleverd met 16GB, 64GB of 128GB. Door het gemiddelde van 48GB lijken vooral 16GB en 64GB populair te zijn.

Hoe populair de iPhone 6 ten opzichte van de iPhone 6 Plus is in andere delen van de wereld is niet bekend.

Bekijk aanbiedingen van diverse iPhone-modellen in onze vergelijker!

Bron: GSMarena


Tags: , , , ,