Batterij Galaxy S6 niet makkelijk te verwisselen

De Samsung Galaxy S6 heeft een niet verwijderbare achterkant waardoor het verwisselen van de batterij niet meevalt. MyFixGuide heeft gekeken hoe lastig de batterij nou eigenlijk verwisselen is.

De Samsung Galaxy S6 is enorm dun en in tegenstelling tot eerdere modellen is het niet mogelijk de achterkant los te halen zonder allerlei capriolen uit te halen. MyFixGuide heeft eens gekeken wat je nou allemaal moet doen om de Galaxy S6 uit elkaar te halen en voordat je het zelf wilt proberen: je hebt een warmtepistool nodig en dat is nou niet echt standaard gereedschap.

Galaxy-S6-teardowngalaxy-s6-teardown-02 Met het warmtepistool moet de achterkant 2 á 3 minuten verwarmt worden. Hierdoor laat de glazen achterkant los. Vervolgens moet je aan de slag met de schroevendraaier om het middelste frame los te halen. Daarna moet je het moederbord en de NFC-chip los halen. Als je dat allemaal gedaan hebt kom je bij de batterij, maar het bovenstaande is niet bepaald makkelijk uit te voeren en als je het toch besluit te doen vervalt je garantie.

Eerder bleek uit de handleiding van de Samsung Galaxy S6 dat de batterij (in tegenstelling tot wat er eerder bericht werd) wel te verwijderen was en wel in zes eenvoudige stappen: SIM-kaart verwijderen, achterkant loshalen, schroefjes losdraaien, moederbord verwijderen, batterij-aansluiting loskoppelen en tot slot de batterij verwijderen. Uiteindelijk komt het ook wel neer op deze stappen, maar het uitvoeren ervan is een stuk minder makkelijk dan dat de handleiding van Samsung doet vermoeden.

Galaxy-S6-batterij-handleiding Galaxy-S6-batterij-handleiding-02

De Samsung Galaxy S6 kopen?
Vergelijk acties van de Samsung Galaxy S6
Bekijk losse prijzen van de Samsung Galaxy S6

Tags: , , , , , ,