Samsung Galaxy S5 kost 256 dollar om te maken

Het bedrijf IHS heeft de Samsung Galaxy S5 uit elkaar gehaald en bekeken wat alle onderdelen kosten en hoeveel het toestel bij elkaar kost. Alles bij elkaar kost de nieuwe topper van Samsung iets meer dan 250 dollar om te maken.

Samsung Galaxy S5 uit elkaar gehaald

De Samsung Galaxy S5 kost om te kopen zo’n 700 euro zonder abonnement en om te maken kost het qua ruwe materialen en assemblage zo’n 256 dollar (omgerekend 185 euro). Hierdoor is Samsung een stapje omhoog gegaan wat betreft de ‘bill of materials’ (het totale kostenplaatje). Doorgaans zat een Samsung-toptoestel zo rond de 200 dollar maar de laatste tijd komende ze steeds vaker dichterbij de 250 dollar. Andrew Rassweiler, een analist bij IHS, zegt dat de Galaxy S5 qua hardware niet heel spectaculair is: “Binnenin zien we voornamelijk onderdelen die we eerder hebben gezien. Er is echt niks speciaals aan de binnenkant waarmee Samsung de lat hoger legt. Er zijn geen doorbraken, het is niet baanbrekend. Het is eigenlijk gewoon een voortzetting van wat eerder al gedaan is.”

Het duurste onderdeel van de Galaxy S5 is het scherm en dat zou zo rond de 63 dollar kosten. Het scherm ontvangt in reviews overigens veel lof en schijnt haarscherp en mooi helder te zijn. Het duurste onderdeel daarna is de combinatie van werk- en opslaggeheugen want dat kost 33 dollar. De vingerafdrukscanner in het toestel kost slechts 4 dollar, wat in het niet valt vergeleken met wat Apple vermoedelijk betaalt voor hun sensor. De vingerafdruksensor in de iPhone 5S kost namelijk zo’n 15 dollar! Nog een goedkoop onderdeel is de hartslagsensor van Maxium met een prijs van 1,45 dollar. De assemblage van de Galaxy S5 zou zo rond de 5 dollar liggen en de totaalprijs ongeveer 256 dollar.

Die 256 dollar is wat het toestel kost qua materialen en het in elkaar zetten. Bovenop die 256 komen nog onderzoekskosten, reclamekosten en distributie.

Bron: Re/code


Tags: , , , , ,