Hands-on: Samsung Galaxy S6

Het scherm

Het scherm heeft een grootte van 5,1 inch (~13cm) en een resolutie van 1440×2560 pixels. De pixeldichtheid komt hierdoor op 577 pixels per inch en dat is 1,3 keer de pixeldichtheid van de Samsung Galaxy S5. Het scherm is echt enorm scherp en met het blote oog zul je geen pixels zien. Het Super AMOLED scherm zorgt ervoor dat zwart écht zwart is en de kleuren spatten van je scherm. De kleurechtheid van het scherm is erg goed en komt akelig dicht bij de 100 procent. Het glas dat gebruikt wordt voor het scherm is net als op de achterkant Gorilla Glass 4.

Galaxy S6 hands on-4Samsung is kort ingegaan op de pixeldichtheid omdat hier veel discussies over zijn. In theorie is een pixeldichtheid hoger dan 350 niet nodig omdat het menselijk oog het verschil niet ziet. Samsung legt die grens zelf op een pixeldichtheid van 450, maar dan vraag je je af waarom ze dan alsnog de pixeldichtheid opgeschroefd hebben naar 577. Daar is een simpel antwoord voor: de Galaxy S6 kan gebruikt worden in combinatie met een nieuwe versie van de Gear VR (de virtual reality bril van Samsung). Je kijkt dan via een soort vergrootglas naar het scherm van de Galaxy S6 en dán is een hogere pixeldichtheid zeer wenselijk.

We hebben kort de huidige Gear VR in combinatie met de Samsung Galaxy Note 4 kunnen testen en ondanks dat de Note 4 een pixeldichtheid heeft van 551 pixels per inch, oogde het scherm niet scherp genoeg. → Lees verder: De hardware

1 – Inleiding
2 – Het design
3 – Het scherm
4 – De hardware
5 – De camera’s
6 – De software
7 – De features
8 – Conclusie
Vergelijk direct alle Samsung Galaxy S6 prijzen!

[wpsr_facebook url=”https://www.gsmacties.nl/nieuws/2015/03/hands-on-samsung-galaxy-s6/”]


Tags: , , ,