Bellen via WhatsApp nu ook mogelijk op de iPhone

WhatsApp heeft het ook voor iPhones mogelijk gemaakt om te bellen via de app. Eerder werd de update al uitgebracht voor Android en WhatsApp gaf toen al aan dat de update ook naar iOS zou komen.

WhatsApp iOS 7 icoontjeDe update om te kunnen bellen met WhatsApp op je iPhone wordt vanaf deze week uitgerold en de uitrol zal enkele weken duren. Als je de update binnen hebt gehaald kun je via WhatsApp bellen zonder dat het je belminuten kost. Het kost wel data omdat het via het internet gaat.

Naast de toevoeging van het bellen zijn er via de update nog enkele andere dingen aangepast. Zo is er een optie om in iOS 8 vanuit WhatsApp video’s, links en foto’s te delen met andere apps. Er zit nu een snelle camera-toets in de chat zodat je snel een foto of video kan maken of kiezen. Contacten kun je direct in WhatsApp aanpassen en je kunt meerdere video’s in één keer versturen. Ook is het mogelijk video’s te croppen of te draaien voordat je ze stuurt.

Bellen met WhatsApp op Windows Phone komt er ook aan

Op Android en iOS is het nu mogelijk om te bellen met WhatsApp maar ook Windows Phone-gebruikers kunnen er in de nabije toekomst mee aan de slag. Er is een tijdje terug namelijk een e-mail gelekt waarin aanwijzingen stonden over de mogelijkheid te bellen via WhatsApp op Windows Phone.


Tags: , , , ,