Alle Android-gebruikers kunnen nu bellen via WhatsApp

WhatsApp heeft het met de nieuwste versie van zijn app op Android mogelijk gemaakt voor alle gebruikers om te bellen via de app. Er werd al langer mee getest maar nu lijkt de functie naar alle Android-gebruikers uitgerold te zijn.

Begin dit jaar berichtten we over de mogelijkheid te bellen via WhatsApp. Er zou toen begonnen zijn met een voorzichtige test met een aantal gebruikers. Mondjesmaat kregen meer gebruikers toegang tot de belfunctie en nu lijkt bellen mogelijk te zijn voor alle Android-gebruikers die de nieuwste versie van WhatsApp op hun telefoon hebben staan.

De manier waarop WhatsApp wereldkundig heeft gemaakt dat bellen nu mogelijk is met WhatsApp is overigens wel leuk gedaan. Op 10 maart 1876 belde Alexander Graham Bell met de eerste telefoon naar zijn assistent om vervolgens dit te zeggen: “Mr. Watson, come here. I want to see you.” Die Mr. Watson zat in een andere kamer en kwam direct na het telefoontje naar Bell toe. En wat heeft WhatsApp nu gedaan? Het volgende getweet:

De mogelijkheid te bellen zit in versie 2.12.5. Updaten kan uiteraard via de Google Play Store maar ook op de website van WhatsApp staat de nieuwste versie zodat je het handmatig kunt updaten.

WhatsApp-Android-belleniOS als volgende aan de beurt en ook aan Windows Phone is gedacht

Inmiddels is WhatsApp overigens ook begonnen met het testen van bellen via WhatsApp op iOS maar daar is de functie nog niet voor iedereen beschikbaar. Over Windows Phone heeft WhatsApp nog niks losgelaten maar ook daar lijkt de functie naar toe te komen. Er is een mail uitgelekt van een Italiaanse vertaler die Engelse woorden en teksten van WhatsApp vertaalt naar het Italiaans. In de mail wordt de vertaler onder andere bedankt voor het vertaalwerk dat al verricht is en er worden nog wat verzoekjes geplaatst. Een van die verzoeken gaat over telefoneren.


Tags: , , , , ,