WhatsApp test belfunctie op Android en iOS

WhatsApp lijkt nog steeds bezig te zijn met het testen van de belfunctie in de app. Publiekelijk is de functie nog niet beschikbaar maar voor Android is er een aangepaste app beschikbaar en ook op iOS lijkt er volop getest te worden.

Momenteel lijkt de mogelijkheid te bellen via WhatsApp uitgerold te worden naar alle gebruikers op Android, maar het werkt alleen op basis van uitnodiging. Iemand met de belfunctie moet dus iemand zonder de functie bellen om ook voor hem de functie te activeren. Een beetje een rare manier om een functie uit te rollen als je het ons vraagt. Momenteel lijken er overigens wat problemen met de activatieservers te zijn waardoor nieuwe gebruikers niet geactiveerd kunnen worden.

Maar hoe zit het dan met de gebruikers die een iPhone hebben? Ook zij gaan binnenkort waarschijnlijk de functie krijgen. Er zijn namelijk screenshots verschenen van bellen via WhatsApp op iOS. Momenteel is de functie alleen beschikbaar in de bètaversie van de app (versie 2.11.17.44) waardoor een release naar het grote publiek aanstaande lijkt te zijn.

WhatsApp-iOSWhatsApp-iOS-2 Bron: BGR & XDA


Tags: , , ,