Siri heeft Nederlands geleerd!

In de tweede bèta van iOS 8.3 heeft Siri ondersteuning gekregen voor Nederlands. Ook andere talen zijn toegevoegd zoals bijvoorbeeld Deens, Turks, Zweeds en Portugees. Een publieke beta komt waarschijnlijk halverwege maart uit.

Siri-NederlandsDe tweede bèta van iOS 8.3 is momenteel alleen beschikbaar voor ontwikkelaars maar zou halverwege maart publiekelijk beschikbaar moeten zijn. Een van de grootste vernieuwingen in iOS 8.3: ondersteuning voor de Nederlandse taal is toegevoegd aan Siri. Je kunt als je iOS 8.3 hebt dus voortaan Nederlands praten tegen je toestel. Naast Nederlands is er overigens ook ondersteuning toegevoegd voor Engels voor India, Deens, Portugees, Thais, Turks, Russisch en Zweeds.

De ondersteuning voor Nederlands werd overigens al verwacht. Eerder verscheen namelijk een vacature van Apple online voor het lokaliseren van Siri naar het Nederlands.

Andere nieuwtjes in iOS 8.3 zijn ondersteuning voor CarPlay, nieuwe Emoji (met verschillende huidskleuren) en ondersteuning voor de 2-staps verificatie van Google.

Bron: Tweakers


Tags: , , , , ,