HTC sluit eerste kwartaal 2015 positief af

Waar Samsung het eerste kwartaal van 2015 niet zo lekker afgesloten heeft doet HTC het wat beter. HTC kon een positieve periode wel gebruiken na behoorlijk wat slechtere periodes. Nu is het de vraag of HTC de positiviteit vast kan houden.

HTCIn het eerste kwartaal van 2015 heeft HTC een omzet geboekt van 1,18 miljard euro en een winst van 10 miljoen euro. De omzet is vergeleken met dezelfde periode vorig jaar gestegen met maar liefst 25 procent, wat erg netjes is. Vergeleken met het vorige kwartaal is de winst overigens wel wat lager uit gevallen, maar het is nog altijd flink wat beter dan eerdere kwartalen en het is nu aan HTC om andere kwartalen ook positief af te sluiten. “We zijn doorgegaan met de lat voor onszelf hoger leggen de laatste maanden en de resultaten van het eerste kwartaal reflecteren het harde werk dat we in het versterken van onze processen en operaties hebben gestoken terwijl we onze focus op voortreffelijk design en technologie voor de mobiele levensstijl flink verbeterd hebben“, aldus Cher Wang, CEO van HTC.

Vooral kwartaal twee van dit jaar wordt een flinke test voor HTC. Sinds april is de HTC One M9 beschikbaar en in andere landen kun je ook de One M9+ en de One E9+ kopen. Het is dan ook voornamelijk aan deze smartphones om HTC verder uit het dal te trekken. Of dat ook gaat lukken weten we pas over pak ‘m beet drie maanden wanneer de kwartaalcijfers van het tweede kwartaal uitgegeven worden.

Bron: HTC


Tags: , , ,