HTC lost oververhitting HTC One M9 op

Vorige week berichtten we over de oververhitting van de HTC One M9 maar HTC heeft die problemen nu opgelost via een software-update. De temperatuur na de update ligt meer in lijn met temperaturen van wat normaal is.

HTC-One-M9-temperatuurVorige week liet Tweakers via een benchmark zien dat de temperatuur van de HTC One M9 op kon lopen tot wel 55 graden. Dat is érg warm voor een smartphone en veel warmer dan concurrerende smartphones. Tijdens het draaien van de benchmark GFXbench loopt de temperatuur van high-end smartphones doorgaans op tot zo’n 40 graden dus een temperatuur van 55 graden is veel te hoog.

HTC-One-M9-throttlingHTC heeft nu een update voor de HTC One M9 uitgebracht en die brengt de temperatuur terug naar een acceptabele temperatuur van 41,7 graden. HTC heeft ook wat uitleg gegeven over het probleem en hoe het verholpen is. Bij de vorige versie van de software werd de hardware tot het maximale benut en daardoor kan de temperatuur behoorlijk oplopen. Normaal wordt er in zo’n geval ’throttling’ toegepast, wat betekent dat de hardware begrenst wordt zodat er geen oververhitting plaats kan vinden. Na de update is throttling ingeschakeld.

Door de inschakeling van throttling zijn de prestaties van de HTC One M9 wel iets minder zijn, maar de One M9 is nog steeds een van de snelste van het moment.

Bron: Tweakers


Tags: , , , , ,