HTC One M9 kan oververhit raken

Uit een test van Tweakers blijkt dat de HTC One M9 behoorlijk heet kan worden bij zware belasting. De telefoon wordt zo’n 15 graden warmer dan wat normaal is bij zware belasting. De temperatuur kan oplopen tot wel bijna 56 graden.

Een warme telefoon is niet zo fijn om vast te houden dus is het wel zo fijn als de temperatuur ook bij zware belasting relatief laag blijft. Normaal loopt de temperatuur bij zware belasting op tot zo’n 40 graden. Uit een test van Tweakers blijkt echter dat de HTC One M9 een heel stuk warmer kan worden. Tijdens het draaien van GFXBench (een benchmark) loopt de temperatuur van de telefoon op naar maar liefst 55 graden.

HTC-One-M9-temperatuurTijdens het gamen loopt de temperatuur overigens minder hoog op. Tijdens het spelen van games als Asphalt 8 en Assassin’s Creed: Pirates loopt de temperatuur op naar zo’n 42,5 graden. Een stuk lager dan de temperatuur tijdens het draaien van de benchmark maar nog altijd hoger dan de temperatuur van de concurrentie. Daarbij loopt de temperatuur bij die games op tot onder de 38 graden.

De processor van de HTC One M9, de Snapdragon 810, is mogelijk de reden dat de telefoon zo warm kan worden. Eerder waren er namelijk al geruchten dat die processor zou kampen met oververhitting. HTC heeft eerder al aangegeven dat zij er geen last van hebben maar bij flinke belasting kan de One M9 dus wel degelijk flink heet worden. Nu zal het in de praktijk niet zo heel vaak voor komen, maar mocht het gebeuren dan is het absoluut niet prettig. 55 graden kan namelijk flink pijnlijk zijn! Of HTC is aan het probleem kan en gaat doen is niet bekend.

Bron: Tweakers


Tags: , , , , , ,