Nokia zou werken aan terugkeer op de smartphonemarkt in 2016

Nokia zou vanaf 2016 weer smartphones gaan verkopen. De focus zou gaan liggen op het design van de telefoons en de productie wordt uitbesteed aan Foxconn, iets dat al eerder naar voren kwam in geruchten.

Twee anonieme bronnen die bekend zeggen te zijn met de plannen van Nokia hebben de informatie gelekt aan Re/code. In 2016 zal Nokia wederom de smartphonemarkt betreden, na een afwezigheid van ongeveer een jaar. Ook zal het merk met een aantal ambitieuze technologie-projecten komen. Eerder bracht Nokia an de Z Launcher voor Android uit en de N1, een Android-tablet, maar dat zou slechts het begin zijn volgens de anonieme bronnen.

Nokia

Momenteel houdt Nokia zich nog stil omdat ze tot het einde van het jaar vast zitten aan het contract met Microsoft. Dat verbiedt ze smartphones uit te brengen onder hun eigen naam en daar houdt het bedrijf zich dan ook netjes aan. Achter de schermen zijn ze echter druk bezig met het plannen van een comeback en het klaarstomen van producten. Wat we kunnen verwachten is niet bekend, maar Richard Kerris, een voormalig topman van Nokia, zegt er het volgende over: “Ze hebben veel geweldig spul in ontwikkeling. Het gaf me volledig vertrouwen in Nokia en dat het bedrijf is dat niet weg gaat.”

Wat Nokia precies van plan is weten maar weinig mensen en ze kunnen momenteel volledig op de achtergrond blijven werken aan nieuwe producten. Als ze de concurrentie in de gaten houden en trends volgen en proberen te voorspellen dan kunnen ze wel eens heel hard terug slaan in 2016. Eerder kwam al naar buiten dat Nokia vooral ten onder is gegaan door mismanagement en traag reageren op een alsmaar sneller veranderende markt. De ideeën waren er wel, evenals de mogelijkheid ze uit te werken, maar door te laat handelen was het veelal ‘too little, too late‘ wat uiteindelijke de ondergang betekende van Nokia-telefoons.

Nokia C1

Nokia-C1-persfoto Eerder lekte al wat informatie uit over de Nokia C1. De C1 zou draaien op Android 5.0 in combinatie met de Z Launcher, er zou een 5 inch-scherm in zitten met een resolutie van 720×1280 pixels, 32GB opslag, 2GB werkgeheugen, achterop een 8-megapixelcamera en voorop een 5-megapixelcamera.

Volgens het gerucht zou de Nokia de C1 in het eerste kwartaal van 2015 aankondigen en de productie zou gedaan worden door Foxconn, net als bij de Nokia N1 (hun Android-tablet). De Nokia C1 is echter in geen velden of wegen te bekennen momenteel dus hoe het zit met die smartphone is niet bekend.

Bron: Re/code


Tags: , , , , , ,