Nokia Lumia 1020 krijgt Pro Cam-app

Er is een afbeelding op internet verschenen die het scherm van de Nokia Lumia ‘EOS’ laat zien. Op het scherm is een tile te zien met daarop de tekst ‘Nokia Pro Cam‘. Wat de app precies in houdt is niet duidelijk.

Foto van de Nokia EOS duikt op

Nokia Lumia 1020Er is nog altijd een hoop onduidelijkheid rondom de Nokia EOS. Er is nu echter een foto gelekt door het doorgaans goed ingelichte @evleaks. Ook is de naam van de Nokia EOS bekend: Nokia Lumia 1020. De foto zelf is niet heel spectaculair maar wel is er een tegeltje te zien van Nokia Pro Cam. Wat de app precies inhoudt is niet bekend maar het heeft ongetwijfeld iets te maken met de 41-megapixel-camera te maken.

Lumia 1020 of Lumia 1000?

Volgens @evleaks zal het toestel door het leven gaan als de Nokia Lumia 1020, maar wij zijn van mening dat dat niet klopt. De tijd op de gelekte foto geeft 10:00 aan en doorgaans is de tijdsaanduiding op Nokia Lumia-foto’s gelijk aan de naam van het toestel.

Nokia Lumia namenAfgaande op de bovenstaande afbeeldingen, gekoppeld aan de nieuwe afbeelding van de Nokia EOS zal het toestel dus de Nokia Lumia 1000 gaan heten en niet de Nokia Lumia 1020. Wel kan het zijn dat het toestel in de VS een anderen naam krijgt dan in Europa. Zo heet de Nokia Lumia 920 in de VS Lumia 922 en de Lumia 925 heet daar Lumia 928. Wij blijven dus bij de Nokia Lumia 1000. Lekker eigenwijs maar als het plaatje van @evleaks klopt dan wordt dat toch echt de uiteindelijke naam.

Mogelijk weten we over een weekje wat meer want op 11 juli houdt Nokia een persconferentie waar het vermoedelijk de nieuwe Nokia Lumia met de PureView-camera aan zal kondigen.

Bron: @evleaks


Tags: , , , , ,