Nokia onthult op 11 juli de Nokia EOS

Het is nu wel bijna zeker dat Nokia op 11 juli op een eigen evenement de Nokia EOS gaat onthullen. Al maanden gaan er geruchten over de 41-megapixelcamera-smartphone maar het einde van alle speculatie lijkt nu toch echt in zicht.

41 miljoen redenen… om de Nokia EOS te kopen?

41 million reasonsMet het bovenstaande plaatje heeft Nokia een eigen evenement op 11 juli aangekondigd. Het lijkt nu dus wel heel erg zeker dat Nokia op 11 juli met de Nokia EOS komt. De Nokia EOS zou een 41-megapixelcamera krijgen en laat 41 megapixels nou hetzelfde zijn als 41 miljoen pixels. Heel veel duidelijker kun je niet zijn toch?

Wat kunnen we verwachten van de Nokia EOS?

Nokia Lumia 1000 cameraDe Nokia EOS is een doorontwikkeling van de Nokia 808 PureView, de eerste smartphone die met de revolutionaire 41-megapixelcamera kwam. Met die techniek is het mogelijk om enorm veel detail vast te leggen in een foto omdat die 41 megapixels verkleind worden tot 5 of 8 megapixels. Tot op heden is er in ieder geval nog geen enkele smartphone-camera die kan tippen aan de foto-kwaliteit van de Nokia 808 PureView. De specificaties van de Nokia EOS zullen volgens geruchten het volgende zijn:

– 4,5 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 1280×768 pixels.
– 32GB opslaggeheugen en 1GB werkgeheugen.
– 1,2GHz dual-core-processor  (mogelijk de Snapdragon S4, net als in de Lumia 920).
– 41-megapixelcamera met autofocus, optische stabilisatie, Xenon-flits en de mogelijkheid digitaal in te zoomen zonder kwaliteitsverlies.
– De lens van de Nokia EOS is voorzien van een ND-filter.
– De camera-sensor heeft een grootte van 1/1.2 inch (10.67 x 8mm) Ter vergelijking: de camera-sensor van de iPhone 5 heeft een grootte van 1/2.3 inch (4.54 x 3.42mm).
– Aluminium behuizing, standaard zonder draadloos opladen. Wel met de mogelijkheid een cover erop te bevestigen met de optie om draadloos op te laden.
– Windows Phone 8.
– De uiteindelijke naam is vermoedelijk de Nokia Lumia 1000.

Meld je aan voor de alert van de Nokia Lumia 1000 en je ontvangt een mailtje zodra het toestel te bestellen is!

Over de release-datum is tot nu toe weinig bekend maar we verwachten dat hij tussen augustus en november uit zal komen (mogelijk samen met de Nokia Lumia 925). De prijs zal vermoedelijk rond de 600/650 euro zitten.


Tags: , , , , ,