Samsung ziet winst dalen door tegenvallende verkoop smartphones

Samsung heeft het afgelopen kwartaal op financieel vlak een teleurstellende periode gehad. Door tegenvallende smartphoneverkopen is de winst behoorlijk wat lager uitgevallen.

In het eerste kwartaal van 2015 boekte Samsung een omzet van 40,2 miljard euro wat een daling is van 12 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Sinds het tweede kwartaal van 2012 is de omzet niet zo laag geweest. In het laatste kwartaal van 2014 is er wel even een stijging geweest maar die was blijkbaar van korte duur.

De nettowinst van Samsung is gezakt van 5,48 miljard euro naar ‘slechts’ 3,9 miljard euro. Een flinke daling dus van maar liefst 39 procent!

Tegenvallende resultaten Samsung Mobile

De tegenvallende resultaten bij Samsung zijn mede veroorzaakt door de mobiele tak van het bedrijf. De omzet en winst van Samsung Mobile zijn behoorlijk ingezakt. De omzet is in kwartaal 1 van 2015 uitgekomen op 22 miljard euro terwijl Samsung Mobile in het derde kwartaal van 2013 nog een omzet had geboekt van 31,2 miljard euro.

Ook de winst van de mobiele tak van Samsung heeft een flinke duik genomen. In het eerste kwartaal van 2015 is de winst uit gekomen op 2,3 miljard euro terwijl dat in het eerste kwartaal van 2014 nog 5,5 miljard euro was.

Volgens Samsung zijn de tegenvallende resultaten vooral te wijten aan telefoons in het budget- en middensegment. Hoeveel telefoons Samsung verkocht heeft maakt de fabrikant niet bekend maar volgens analisten zal het gaan om zo’n 81 miljoen verkochte smartphones in het afgelopen kwartaal. Het gaat dan wel vooral om telefoons in datzelfde budget- en middensegment.

Nieuwe start voor Samsung Mobile

Samsung-Galaxy-S6-EdgeIn 2015 is Samsung begonnen met een nieuwe aanpakt wat betreft hun smartphones. De Galaxy A-serie is daar onder andere het resultaat van. Meer focus op design, beter luisteren naar klanten en een betere ervaring bieden. Met de Samsung Galaxy S6 ging Samsung hier nog een stapje verder in en met de Samsung Galaxy S6 Edge wilde Samsung laten zien dat ze niet bang zijn nieuwe dingen te proberen.

De Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge kwamen uit in april, buiten het eerste kwartaal van 2015 en Samsung denkt dan ook dat de resultaten beter zullen zijn in het tweede kwartaal. Wel wordt er verwacht dat de winst alsnog wat lager uit zal vallen dan gehoopt door marketingkosten en de weinig verbeterde resultaten in het budget- en middensegment.

Bron: Nu.nl

 

 

31,2


Tags: , , , ,