Galaxy telefoons te resetten met internetlink

Er schijnt een stukje code te zijn dat, wanneer je het opent via een link, er toe in staat is je Samsung Galaxy telefoon te resetten. Beveiligingsonderzoekers hebben deze bevindingen naar buiten gebracht op een speciale beveiligingsconferentie.

Geheime codes per ongeluk te activeren via browser

Samsung Galaxy LogoJe hoeft als Samsung Galaxy gebruiker niet direct in paniek te raken want dit ‘probleem’ is nog niet in het wild gesignaleerd, maar er is een stukje code dat je telefoon kan resetten. De code zelf is niet eens zo speciaal, want het is een zogenaamde supportcode. Dit soort codes bestaan al zo lang mobiele telefoons oud zijn en stellen je in staat om bepaalde zaken uit te voeren op je telefoon. Een van die zaken is een factory-reset, waarmee je telefoon volledig teruggezet wordt naar de standaardwaarden en dus alles gewist wordt. Normaal voer je de code in via het numpad dat je gebruikt om te bellen en wordt de code uitgevoerd. Onderzoekers hebben echter ontdekt dat deze code ook via de browser geactiveerd kan worden.

Niet alle Galaxy telefoons vatbaar voor probleem

De code lijkt vooralsnog alleen te werken op enkele Galaxy smartphones in combinatie met de TouchWiz skin. Zo zouden de Galaxy S3, Galaxy Nexus en Galaxy Note niet vatbaar zijn voor dit probleem, maar de Galaxy S2 en Galaxy S Advance weer wel. Waarschijnlijk is het probleem eenvoudig op te lossen door Samsung middels een software-update. De code zelf zullen wij hier niet neer zetten om ongelukjes te voorkomen. Om toch een voorbeeld te kunnen geven hebben we wel een andere code voor Galaxy-gebruikers die niet schadelijk is:

Typ in het numpad (die gebruik je om een telefoonnummer in te toetsen) het volgende: *#1234#

Deze code laat je de software-versie van je telefoon zien. Zo bestaat er ook een code voor het resetten van je telefoon en die kan via een linkje geactiveerd worden. Hopelijk komt Samsung dus snel met een patch.

Bron: Tweakers.net


Tags: , , ,