WhatsApp op Android heeft een nieuw design gekregen

Sinds Android 5.0 maakt Google gebruik van Material Design. Dit is een designtaal die ontwikkeld is door Google. WhatsApp is nu bezig met het uitrollen van een update om Material Design ook door te voeren in WhatsApp.

Material Design is bij Android 5.0 ingevoerd en is een designtaal die verder gaat op flat design. Material Design richt zich op layouts gebaseerd op rasters, speelse animaties en overgangen en diepte-effecten zoals schaduwen en belichting. Het doet veel denken aan een design gebaseerd op echt papier. Volgens designer Matias Duarte heeft papier randen, naden en schaduwen en dat maakt het ‘echt’. Die gedachte is doorgevoerd in Material Design.

WhatsApp heeft nu een update doorgevoerd in hun app om gebruik te maken van deze nieuwe designtaal van Google. De kleuren zijn aangepast, de vlakken waar tekst in staat zijn een beetje veranderd en veel icoontjes zijn vervangen. Qua functionaliteit is er verder overigens niks aangepast.

WhatsApp-Material-DesignDe nieuwste versie van de app is nu al te downloaden op de website van WhatsApp en is alleen geschikt voor Android-smartphones. Het zal slechts een kwestie van tijd zijn voor de update ook beschikbaar is in de Google Play Store. Of WhatsApp ook werkt aan een update voor de iPhone-app is niet bekend, maar het lijkt ons onwaarschijnlijk dat het nieuwe design ook zijn weg gaat vinden naar de iPhone.

Bron: Androidworld


Tags: , , , ,