Clear View cover op Galaxy S6 veroorzaakt krasjes

Er duiken berichten op van Galaxy S6-gebruikers die melden dat er krasjes op hun scherm zitten, ondanks het gebruik van een Clear View cover. Samsung heeft het euvel ook al erkend en zegt er onderzoek naar te doen.

Galaxy-S6-krasjesEen gebruiker van de Samsung Galaxy S6 Edge had foto’s op de forums van XDA geplaatst waarop duidelijk een aantal krasjes op het scherm te zien zijn. De telefoon is slechts twee weken oud, vanaf de eerste dag is er een Clear View cover gebruikt en de gebruiker zegt zuinig te zijn geweest op zijn telefoon. Nu kan iedereen wel zeggen zuinig te zijn geweest op zijn telefoon, maar bij SamMobile zijn ze het probleem ook tegengekomen, met twee telefoons, beide gebruikmakend van de Clear View cover.

Het lijkt er dus op dat de Clear View cover van Samsung voor schade op het scherm zorgt. Daarnaast kan ook de homeknop beschadigd raken en aangezien daar een vingerafdrukscanner in zit is dat niet zo handig.

Samsung heeft gereageerd op het probleem en zegt op de hoogte te zijn. Er wordt momenteel onderzoek naar gedaan. Een reparateur heeft tegen SamMobile gezegd dat het probleem mogelijk komt door een zwakke toplaag van het Gorilla Glass-scherm. Hierdoor zou het scherm mogelijk snel krassen. Hoe de Clear View cover voor de krasjes heeft kunnen zorgen is overigens niet bekend.

Gebruik de Clear View cover maar even niet meer

Het advies voor nu is de Clear View cover niet meer gebruiken tot dat er meer bekend is over de oorzaak van de krasjes. Samsung zal hier zelf ongetwijfeld nog op terug komen, al helemaal als blijkt dat het ene product van hun problemen veroorzaakt bij een ander product.

We houden jullie op de hoogte en zodra er wat meer informatie is zullen we dat uiteraard melden op GSMacties.nl.

 


Tags: , ,