Gerucht: Microsoft, Lenovo, Huawei en Xiaomi willen BlackBerry overnemen

Een aantal technologie-bedrijven zouden interesse hebben in BlackBerry. Microsoft, Lenovo, Huawei en Xiaomi zouden BlackBerry wel over willen nemen en heel gek is het niet want BlackBerry heeft nogal wat kennis en patenten in huis.

BlackBerry-passportBlackBerry weet als geen ander hoe je de zakelijke markt moet bedienen en ondanks dat ze bijna kopje onder zijn gegaan hebben ze nog altijd veel know-how in huis die gericht is op het zakelijke leven. Denk hierbij aan patenten en software-oplossingen. Het is dan ook niet gek dat andere bedrijven interesse tonen in BlackBerry.

Volgens Digitimes hebben ze van anonieme bronnen vernomen dat er momenteel vier bedrijven zijn die interesse tonen in BlackBerry: de Chinese bedrijven Huawei, Xiaomi en Lenovo en het Amerikaanse Microsoft. Microsoft zou zijn investeringsmaatschappij al gevraagd hebben de overname te analyseren, waardoor het erop lijkt dat Microsoft toch wel heel erg serieus kijkt naar de mogelijkheden.

Blackberry naar Microsoft

Microsoft is momenteel druk bezig met Windows 10 en een flink aantal zaken binnen de nieuwe versie van Windows richten zich op zakelijke gebruikers. Ook komt er een zakelijke versie van Windows 10 Mobile. BlackBerry heeft veel patenten die perfect zijn voor de markten die Microsoft bediend en ook heeft BlackBerry veel software die gericht is op de zakelijke markt. Voor Microsoft zou het een logische zet zijn om BlackBerry over te nemen omdat ze daar mogelijk hun positie op de zakelijke markt kunnen versterken.

BlackBerry naar China

Xiaomi, Huawei en Lenovo hebben eigenlijk om dezelfde reden als Microsoft interesse in BlackBerry, alleen ligt het daarbij iets anders. Als de Chinese bedrijven BlackBerry over kunnen nemen dan kunnen ze daarmee hun positie in de westerse markt versterken. Het probleem is alleen dat Europa en Amerika ietwat argwanend zijn richting Chinese bedrijven die zakelijke software aanbieden. In het verleden is het namelijk wel eens voorgekomen dat Chinese producten bepaalde code bevatte waardoor hackers gemakkelijk toegang konden krijgen tot bijvoorbeeld netwerken.


Tags: , , , , ,