Gerucht: Verschillende prijzen voor Android-apps

Google gaat het waarschijnlijk mogelijk maken voor ontwikkelaars om verschillende prijzen te hanteren voor één app. Ook gaat het mogelijk worden voor ontwikkelaars om verschillende screenshots en omschrijvingen te gebruiken.

AndroidThe Information zegt over informatie te beschikken van aankomende veranderingen in de Play Store van Android. De veranderingen zouden zich toespitsen op het kunnen testen van diverse variabelen zoals de prijs van apps, getoonde screenshots en de getoonde informatie. De veranderingen zouden aangekondigd worden tijdens de ontwikkelaarsconferentie (Google I/O) van Google eind mei.

Informatie, screenshots en prijzen kunnen verschillen per gebruiker

Google zou het mogelijk willen maken voor ontwikkelaars om diverse zaken te kunnen testen. Zo zou de beschrijving van een app kunnen verschillen per gebruiker en ook de screenshots zouden anders kunnen zijn. Zo kunnen ontwikkelaars kijken of versie A beter werkt of dat versie B beter werkt. Na een dergelijke test kan een ontwikkelaar kijken wat het beste werkt en dat als definitieve versie gebruiken in Google Play.

Ook de prijs zou kunnen verschillen per gebruiker. Het kan bijvoorbeeld zijn dan een app normaal 1,99 euro kost maar dat er niet veel verkopen plaatsvinden. Een ontwikkelaar kan dan als test ook een B-versie online zetten met een prijs van 0,99 euro om te kijken of die dan beter verkoopt. Andersom kan het natuurlijk ook, dat een ontwikkelaar wil kijken of een app met een hogere prijs even goed verkoopt.

Bron: The Information


Tags: , , ,