Android-subsysteem gevonden in Windows 10 Mobile

In de laatste versie van Windows 10 Mobile zit een Android-subsysteem. Het subsysteem heeft als naam Project Astoria en bevat een aantal bestanden die nodig zijn voor het draaien van Android-apps.

Project-Astoria-Windows-10

Eerder maakte Microsoft al bekend dat het werkt aan een manier om iOS- en Android-apps over te zetten naar Windows 10 Mobile. Op Windows 10 Mobile zullen geen iOS- of Android-apps geïnstalleerd worden maar via een speciaal programma kunnen bestaande apps vrij eenvoudig omgezet worden. Project Astoria (ook wel Project A genoemd) is de naam van het platform dat de brug moet gaan vormen tussen Android en Windows 10 en dat platform is nu gevonden in de laatste versie van Windows 10 Mobile. Een ontwikkelaar kan zijn Android-app via Project Astoria klaarmaken voor Windows 10 Mobile en uitbrengen in de Windows Store.

Of Project Astoria ook al werkt in de nieuwste versie van Windows 10 Mobile is overigens nog niet bekend maar het geeft wel aan dat Windows 10 Mobile steeds verder af is.

 


Tags: , , , , ,