Samsung Galaxy Note 5 waarschijnlijk in september in de winkels

Tijdens een conference call voor investeerders heeft Samsung-topman Rhee In Jong min of meer gezegd dat de Samsung Galaxy Note 5 waarschijnlijk vanaf september in de winkels zal liggen.

SamsungRhee In Jong zei tijdens het gesprek dat Samsung Pay in september gelanceerd gaat worden. Samsung Pay is de concurrent van Apple Pay en zal op ongeveer dezelfde wijze werken. De Galaxy Note 5 zal volgens Jong de eerste telefoon zijn met Samsung Pay waarmee het vrijwel zeker lijkt te zijn dat de Note 5 in september uit zal komen.

Op 4 september vindt de IFA-beurs plaats in Berlijn en de afgelopen Note-modellen zijn daar aangekondigd. De Galaxy Note 5 gaat hoogstwaarschijnlijk ook weer op de IFA-beurs aangekondigd worden en een release later in september is dan best logisch.

Veel is er niet bekend over de Samsung Galaxy Note 5 maar de resolutie van het scherm zou behoorlijk hoog zijn. De Galaxy Note 4 heeft een QHD-resolutie (1440 x 2560 pixels) maar de Galaxy Note 5 zou een resolutie hebben van 4K (2160 x3 840 pixels). Overigens gebruikt Samsung de Galaxy Note 4 momenteel voor zijn Gear VR-bril en bij die combinatie kun je de pixels nog vrij goed zien, ondanks de hoge resolutie. Het kan dus zijn dat Samsung mede voor een nóg hogere resolutie heeft gekozen om dat probleem op te lossen.

Bron: BGR


Tags: , , , ,