Samsung Galaxy S6 Mini duikt mogelijk op in benchmarks

De Samsung Galaxy S6 Mini is mogelijk opgedoken in benchmarks. Na een Galaxy S3 Mini, S4 Mini en S5 Mini lijkt een Galaxy S6 Mini een zekere zaak maar toch was er nog niks over bekend.

SamsungDe Samsung Galaxy S6 ligt alweer even in de winkel en gezien er van de vorige topmodellen ook een Mini-model is lijkt het een kwestie van tijd voordat er ook een Galaxy S6 Mini uit gaat komen. De S6 Mini is nu mogelijk opgedoken in een benchmark. De telefoon heeft modelnaam SM-G9198 en ook de specificaties zijn bekend.

De mogelijke Galaxy S6 Mini zou een 4,6 inch-scherm hebben met een resolutie van 768×1280 pixels. Er zou een onbekende 1,8GHz hexacore-processor in zitten (Mogelijk de Snapdragon 808), 2GB werkgeheugen en 16GB opslag. Achter zit een een 16-megapixelcamera en voorop zit een 5-megapixelcamera.

Wel of geen Galaxy S6 Mini?

Of de SM-G9198 ook echt de Galaxy S6 Mini is moet nog blijken, maar het zou zomaar kunnen. De Galaxy S5 heeft als modelnummer SM-G900 en de S5 Mini heeft SM-800 als modelnummer. De Galaxy S6 heeft als modelnummer SM-G920 en de SM-G9198 zit daar met de eerste drie cijfers redelijk dichtbij. Wel is het opvallend dat er vier cijfers aanwezig zijn terwijl Samsung normaal drie cijfers hanteert met als vierde toevoeging een letter. De schermgrootte ligt trouwens gewoon in lijn met eerdere Mini-modellen maar een Snapdragon 808 (een high-end processor) ligt niet in lijn, mocht die processor ook echt gebruikt worden.

Al met al is het dus een mysterieuze smartphone waar we eigenlijk nog niks van weten. Het zou zomaar de Galaxy S6 Mini kunnen zijn, maar het kan net zo goed een ander model zijn.

Bron: PhoneArena


Tags: , ,