Snel internetten met traag internet is nu mogelijk!

Veel mobiele internetabonnementen hebben onbeperkt internet waarbij je buiten je bundel door kan internetten met een gereduceerde snelheid. Vaak is die website echter zó traag dat je er maar weinig mee kunt, maar daar is een oplossing voor.

Wie in de jaren 90 internet had weet hoe ongelooflijk traag dat was. Het begon ooit met 14,4Kbit/s en later waren zelfs snelheden van 56,6Kbit/s mogelijk, wat effectief 7KB/s is. De internetsnelheid die je anno 2015 vaak buiten je bundel hebt is 64Kbit/s, wat effectief 8KB/s is. Niet veel sneller dan de oude inbelverbinding uit de 90’s dus.

Websites zitten tegenwoordig bomvol code, scripts en zijn vaak gericht op zowel mobiel gebruik als gebruik op tablets, laptops, desktops en ga zo maar door. Eén website voor alle apparaten, ongeacht de schermgrootte. Getoonde plaatjes worden vaak geschaald waardoor een website vaak zwaarder is dan eigenlijk nodig is. En een website hoeft niet eens heel zwaar te zijn om traag te laden met een snelheid van 64Kbit/s. Het kan namelijk ook gebeuren dat een server de verbinding verbreekt als het laden te lang duurt.

Google-Web-LightGoogle heeft daar wat op verzonnen: Web Light. Deze dienst sloopt eigenlijk alles behalve de essentiële informatie uit de website. Geen opmaak, geen plaatjes, alleen pure informatie. Websites worden hierdoor tot 80% kleiner en werken daardoor ook perfect op zeer trage verbindingen. Om het te gebruiken moet je zelf de url van de website die je wilt zien achter https://googleweblight.com/?lite_url= zetten en dat is nogal omslachtig. Daarom besloot een handige ontwikkelaar een app te maken.

Snel internetten met Browseless

BrowselessDe ontwikkelaar Deathgrunt is wel iemand van de handige apps en komt vaak op ideeën op basis van eigen ervaringen en zo ook in dit geval. Deathgrunt heeft gratis onbeperkt mobiel internet en dat internet is nou niet zo heel snel met als gevolg dat internetten niet te doen is. Hij kwam Web Light tegen maar omdat dat zo omslachtig werkt heeft hij de app Browseless ontwikkeld. Momenteel is de app te downloaden voor Android en Windows Phone, al werkt de app op Windows Phone niet helemaal lekker volgens de ontwikkelaar. “Aangezien het hier om Google gaat, verminken ze de support voor Windows Phone (de CSS aanpassen zodat het menu niet meer werkt op WP toestellen)“, aldus Deathgrunt. Ook werken niet alle websites even lekker, maar beter dat het een enigszins werkt dan dat je simpelweg niks te zien krijgt.

Download Browseless voor Windows Phone

Download Browseless voor Android


Tags: , , , , ,