Samsung Galaxy S6 Edge-update beschermt tegen Stagefright-lek

Samsung is deze week begonnen met de uitrol van een update voor de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Het gaat om een kleine update met voor stabiliteitsverbeteringen en ook het Stagefright-lek wordt er mee opgelost, althans op de Galaxy S6 Edge.

SamsungHet Stagefright-lek stelt kwaadwillende in staat om een virus in de laden op een telefoon door middel van een video die automatisch afspeelt. Enorm veel Android-telefoons zijn getroffen door dit lek en fabrikanten zijn druk bezig met het maken van updates. Samsung is een van de eerste fabrikanten die een update uitbrengt waarin het lek gedicht wordt.

De update voor de Samsung Galaxy S6 heeft versienummer G920FXXU2BOGB en heeft een grootte van 245MB. Op de Galaxy S6 Edge is de update ongeveer even groot en met die update wordt het Stagefright-lek gedicht. Het is dus aannemelijk dat hetzelfde ook geldt voor de Galaxy S6.

Samsung is niet heel specifiek over de verbeteringen van de update en zegt alleen dat de stabiliteit verbeterd wordt en dat de prestaties verbeterd zijn.


Tags: , , , ,