T-Mobile stopt tijdelijk met MMS vanwege Android-lek

T-Mobile heeft bekendgemaakt dat het tijdelijk stopt met het ondersteunen van MMS in Nederland. De provider doet dit om zo de mogelijke schade van een lek in Android te beperken.

Android-virusVorige week berichtten we over een ernstig lek in Android dat te maken heeft het Stagefright-systeem dat voor video’s gebruikt wordt. Kwaadwillenden kunnen een virus in een video stoppen en zodra de video afgespeeld wordt is het al te laat. Een video in een MMS speelt automatisch af en om die reden heeft T-Mobile besloten de ondersteuning van MMS tijdelijk te stoppen. In plaats van een MMS krijgen gebruikers nu een SMS met daarin een linkje naar een internetpagina. De video op die pagina speelt niet automatisch af waardoor gebruikers minder risico lopen een virus op de telefoon te krijgen.

T-Mobile zegt de ondersteuning van MMS weer voort te zetten zodra Google en de diverse fabrikanten updates hebben verstuurd waarmee het lek in Android dichtgemaakt wordt. Wanneer de verschillende telefoons geüpdatet worden is nog niet bekend. Vooralsnog is T-Mobile overigens de enige provider die wat doet tegen het lek in Android. Er is zelfs een complete pagina in het leven geroepen waarop informatie staat voor consumenten. Zo kun je lezen wat Stagefright is, of je risico loopt, hoe je het virus krijgt en wat je moet doen als je telefoon besmet is.


Tags: , , , , ,