Microsoft Lumia 550 te zien op foto’s

Er zijn foto’s uitgelekt van de Microsoft Lumia 550, de eerste budget-smartphone die standaard geleverd wordt met Windows 10 Mobile erop. Ook zijn er specificaties van de goedkope telefoon uitgelekt.

Microsoft weet zeer lage prijzen te combineren met zeer goede specificaties, en dat gaan ze waarschijnlijk wederom laten zien met de Lumia 550. We beginnen met de foto’s:

Lumia-550-lek

Het lijken vier identieke foto’s te zijn maar dat is niet het geval. Het zijn namelijk vier verschillende kleuren: zwart, wit, blauw en rood. De Lumia 550 zou een 4,7 inch-scherm krijgen met een resolutie van 720×1280 pixels. Er zou een 1,1GHz quad-core processor in zitten, 1GB werkgeheugen en 8GB opslag (hoogstwaarschijnlijk uitbreidbaar met een MicroSD-kaartje). Achterop zit een 5-megapixelcamera en voorop een 2-megapixelcamera. Opvallend is dat zowel de camera voor als achter beschikt over een flitser. Er is ook ondersteuning voor 4G en er zou een 1950mAh-batterij in de telefoon zitten.

Lumia 640 wordt opgevolgd door Lumia 550

De Microsoft Lumia 550 gaat de Lumia 640 opvolgen en als we daar naar kijken dan kunnen we wat te weten komen over de prijs. In veel gevallen is de Lumia 550 qua specificaties gelijk aan de Lumia 640, maar op sommige punten is ie ook iets minder. Zo is de camera achterop iets minder goed bij de Lumia 550, maar de camera voorop is dan weer iets beter. De Lumia 640 kost ongeveer 160 euro, maar de Lumia 530 kost ongeveer 90 euro. De prijs van de Lumia 550 zal daar waarschijnlijk ergens tussenin zitten.

De Lumia 550 moet later dit jaar of begin volgend jaar uit komen.


Tags: , , ,