Nieuwe Star Wars-robot te besturen met je smartphone

Vandaag is het Force Friday. Overal te wereld start de verkoop van merchandise van de nieuwe Star Wars-film en een van de nieuwe speeltjes is de op afstand bestuurde ronde robot BB8.

BB8

BB8 is qua schattigheid de moderne versie van de inmiddels meer dan 30-jaar oude R2D2 en hoewel de twee er totaal verschillend uit zien kun je ook wel gelijkenissen zien (en horen). Het schattige ronde robotje uit Star Wars: The Force Unwakens is te koop en te besturen met je smartphone.

Je moet wel redelijk diep in de buidel tasten voor het speeltje want hij kost rond de 150 dollar, maar daarvoor krijg je wel een van de leuke verzamelobjecten voor terug. De BB8 is in feite hetzelfde als de Sphero, een andere op afstand bestuurbare bal-robot van het bedrijf. Het grote verschil is dat BB8 een hoofdje heeft en een ander uiterlijk.

BB8-docking-station BB8-smartphone

Je bestuurt de BB8 met je smartphone (Android of iOS) en daar kun je verschillende acties uitvoeren. Zo kun je hem uiteraard zelf besturen, een aantal vooraf ingestelde manoeuvres uit laten voeren, je kan hem ja of nee laten knikken/schudden en hem in paniek laten raken. Ook kun je BB8 laten patrouilleren waarna hij op eigen houtje op avontuur gaat.


Tags: , , , , ,