30 procent nieuwe iPhone-gebruikers van Android afkomstig

Ongeveer een derde van de nieuwe iPhone-gebruikers zou volgens Apple-CEO Tim Cook afkomstig zijn van Android. Nog niet eerder zijn zoveel Android-gebruikers overgestapt naar iPhones.

Apple zwartwit logoDrie jaar geleden begon Apple met het bijhouden van welke platformen nieuwe iPhone-gebruikers komen. Op die manier weet Apple van welk besturingssysteem nieuwe gebruikers komen en daar kan waar nodig handig op ingespeeld worden. Zo is er sinds enkele maanden een app van Apple in de Google Play Store te vinden waarmee je eenvoudig gegevens over kunt zetten naar een iPhone.

Tim Cook heeft nu bekendgemaakt dat van de nieuwe iPhone-gebruikers maar liefst 30 procent afkomstig is van Android, wat het hoogste percentage is sinds Apple begonnen is met het bijhouden van de statistieken.

Apple ziet winst stijgen

In het afgelopen kwartaal heeft Apple 48 miljoen iPhones verkocht, wat een stijging van 20 procent is vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Mogelijk zullen de cijfers voor het vierde kwartaal nóg indrukwekkender zijn aangezien daar de verkoop van de nieuwe iPhones bij zit. De iPhone 6S en iPhone 6S Plus kwamen twee dagen voor het einde van derde kwartaal uit dus het gros van de verkopen van de nieuwe iPhones gelden voor het vierde kwartaal.

Doordat de verkoop van iPhones gestegen is, maar ook de verkoop van Macs is de winst van Apple vanzelfsprekend ook gestegen. In het afgelopen kwartaal is er een omzet gedraaid van 51,5 miljard dollar en een winst van 11,1 miljard dollar. De omzet is vergeleken met vorig jaar met 22 procent gestegen en de winst is met 30 procent gestegen. De iPhone-verkopen zijn goed voor 60 procent van de winst.


Tags: , , , ,