iPhone 6S vanaf 9 oktober in Nederland

Apple heeft bekendgemaakt dat de iPhone 6S vanaf 9 oktober te koop zal zijn in Nederland. Afgelopen weekend zijn de iPhone 6S en iPhone 6S Plus al in de verkoop gegaan in diverse andere landen.

iPhone-roze

In totaal zijn er het afgelopen weekend 13 miljoen exemplaren van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus verkocht, waarmee het record van de vorige generatie iPhones gesneuveld is. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus werden in het eerste weekend namelijk 10 miljoen keer verkocht.

Heel verrassend is de significante stijging overigens niet. In China gingen de nieuwe iPhones het afgelopen weekend namelijk ook in de verkoop en dat is een van de markten waar Apple momenteel hard aan het groeien is. Vorig jaar werd de iPhone voor het eerste officieel uitgebracht in China, maar wel later dan in andere landen. Het officieel aanbieden van iPhones in China heeft Apple geen windeieren gelegd aangezien de iPhone daar ontzettend populair is. Er zijn zelfs berichten van mensen die hun nier afstaan om een iPhone te kunnen kopen.

Op 9 oktober zullen de nieuwe iPhones dus officieel verkocht worden in Nederland. Hieronder staan de officiële prijzen die Apple hanteert in Nederland.

16GB 64GB 128GB
iPhone 6s €749 €859 €969
iPhone 6s Plus €859 €969 €1079

Tags: , , , ,