iPhone 6S en iPhone 6S Plus aangekondigd

Apple heeft tijdens zijn eigen Apple Event de iPhone 6S en iPhone 6S Plus aangekondigd. Aan de buitenkant is er weinig veranderd aan de nieuwe modellen maar onder de motorkap zijn enkele vernieuwingen doorgevoerd.

UNIEK: hoewel de voorbestelling zaterdag 12 september pas officieel begint, kun je op GSMacties.nl nu al prijzen vergelijken en doorklikken om de nieuwe iPhone 6S en 6S Plus te bestellen!

iPhone 6S prijzen  iPhone 6S Plus prijzen

iPhone-6S-en-6S-PlusApple begon met zeggen dat de iPhone de meest succesvolle en geliefde smartphone is die je kunt kopen. Klanten zijn er zeer blij mee. Blijer dan dat ze zijn met andere merken bijvoorbeeld, iets dat ook vaak teruggekomen is in diverse klanttevredenheidsonderzoeken. Daarna toonde Apple voor het eerst de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus.

Wat meteen opviel in het openingsfilmpje is de roze iPhone. Apple maakt gebruikt van een nieuw soort aluminium dat ook gebruikt wordt in de ruimtevaart. In totaal zullen er vier kleuren beschikbaar zijn. De huidige kleuren met als toevoeging roze. Ook het glas van het scherm is vernieuwd en sterker dan ooit.

3DTouch

Misschien wel een van de grootste vernieuwingen is 3DTouch. De iPhone 6S en iPhone 6S Plus hebben schermen die drukgevoeligheid detecteren. Je kunt door harder of zachter te drukken verschillende acties uitvoeren in de diverse apps. Zo kun je een preview zien van content, een speciaal menu oproepen of een bepaalde actie sneller uitvoeren. 3DTouch is een erg mooie functie en volgens Apple is het de ‘next generation of multitouch’.

A9-chipset een stuk sneller dan ooit

Apple-A9In de iPhone 6S en 6S Plus zit de A9-chipset van Apple. Deze chipset bevat een processor die flink wat sneller is dan de processor in de iPhone 6. Ook de grafische chip van de A9 is een heel stuk sneller ten opzichte van het vorige model. Om de prestaties van de nieuwe chipset te demonstreren werd een spelletje (3D Battle Mechs) getoond. Er werd gezegd dat ze maar effecten toe konden blijven voegen omdat er meer dan genoeg kracht onder de motorkap zit. De M9 motion processor zit nu overigens direct in de A9 gebouwd.

Nieuwe iSight-camera

iPhone-6S-camera

De camera aan de achterkant van de iPhone 6S en 6S Plus heeft nu een resolutie van 12 megapixel. Het is een gloednieuwe iSight-camera met een nieuwe sensor. Onder andere de autofocus is een stuk sneller en accurater door de vernieuwde sensor. Apple liet verder weinig los over de camera maar liet een aantal foto’s voor zich spreken. Geen van de foto’s zijn bewerkt volgens Apple en komen rechtstreeks uit de camera.

iPhone-6S-foto iPhone-6S-foto2 iPhone-6S-foto3

Ook nieuw is de mogelijkheid op te nemen in 4K. Apple liet om dit te demonstreren een video zien die volledig opgenomen én bewerkt is met de iPhone 6S.

Nieuw zijn de Live Photos. Je maakt een foto maar er wordt ook een kort ‘filmpje’ gemaakt als je wilt. Daarna, wanneer je hard op de foto drukt komt de foto tot leven, inclusief geluid. Deze Live Photos kun je ook kijken op alle andere iOS-apparaten, zelfs op de Apple Watch.

In de Play Store van Apple is nu overigens een nieuwe app te vinden van Apple die migreren van Android naar iOS makkelijker moet maken. Ook komt er een nieuw oplaaddock en nieuwe leren hoesjes

Prijzen en release van de iPhone 6S en 6S Plus

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus zullen even duur zijn als de vorige modellen toen die uit kwamen: 699 dollar voor het 16GB-model van de iPhone 6S en 799 dollar voor het 16GB-model voor de iPhone 6S Plus.

iPhone-6S-specificaties

Apple blijft iPhone 6 en iPhone 6 Plus ook nog verkopen en voor de mensen die een instapmodel willen is er de iPhone 5S. De pre-orders starten in principe op 12 september en de iPhones zijn vanaf 25 september leverbaar. Officieel hoort Nederland daar nog niet bij, maar op GSMacties.nl kun je nu al prijzen vergelijken en doorklikken naar betrouwbare webwinkels om nu al te bestellen. Hierdoor heb je de nieuwe iPhone als een van de eerste Nederlanders in huis!

iPhone 6S prijzen  iPhone 6S Plus prijzen

Morgen gaan we dieper in op alle vernieuwingen van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Ook kijken we naar wat Apple nog meer aangekondigd heeft.


Tags: , , , , ,