iPhone 6S en iPhone 6S Plus; wat kunnen we vanavond verwachten?

Over slechts een paar uur gaat Apple de iPhone 6S en iPhone 6S Plus aankondigen. Er is de afgelopen maanden al veel over geschreven, maar om het gemakkelijk te houden plaatsen we even alle belangrijke geruchten/informatie bij elkaar.

Hetzelfde, maar dan anders, dat gaat waarschijnlijk de strekking worden vanavond. Aan de buitenkant zullen de nieuwe iPhones namelijk nauwelijks veranderd zijn, maar wie dieper kijkt zal zien dat er stiekem toch best veel veranderd is. Als de geruchten kloppen dan beschikken de iPhone 6S en iPhone 6S Plus over een nieuwe camera (zowel voor als achter), een snellere processor, een drukgevoelig scherm en meer opties wat Siri betreft.

iPhone in een nieuw kleurtje

iPhone-rozeMogelijk voegt Apple een nieuwe kleurkeuze toe aan de nieuwe iPhones. De huidige iPhone 6 is te koop in de kleuren grijs, goud en zilver. Mogelijk zal de iPhone 6S ook de kleur roze als keuze krijgen. Volgens The Wall Street Journal heeft Apple de roze kleur getest en ontwikkeld. Of het ook aangeboden gaat worden als nieuwe kleur moet vanavond blijken.

Zelfde scherm, maar wel drukgevoelig

De iPhone 6S en 6S Plus zullen beschikken over een scherm dat drie gradaties in druk kan onderscheiden. De twee modellen kunnen een zachte druk voelen, een normale druk en een harde druk. In sommige apps kun je bepaalde acties uitvoeren door harder of juist zachter te drukken. Zo kun je in Apple Maps hard drukken op een locatie om daar direct naar toe te navigeren. Of zacht drukken op een linkje in Safari om een preview te krijgen van de pagina.

Voor het eerst sinds de 4S meer megapixels

Al sinds de iPhone 4S hebben de nieuwe modellen een 8-megapixelcamera aan de achterkant. De iPhone 6S en 6S Plus zouden een 12-megapixelcamera aan de achterkant hebben. Naast dat de sensor een hogere resolutie ondersteunt zou ook de werking van de sensor verbeterd zijn wat tot betere foto’s moet leiden. Het zou onder andere mogelijk moeten zijn om 4K-video’s op te nemen. Verder is er niet veel bekend over de specificaties.

De camera aan voorkant zou ook flink verbeterd zijn. Er zijn geen specificaties bekend van die camera maar een foto van de voorkant van de iPhone 6S laat een grotere opening voor de camera zien.

16GB nog altijd de norm voor het instapmodel

Ondanks dat veel fabrikanten hun high-end smartphones uitrusten met minimaal 32GB opslag (met soms ook nog de mogelijkheid dat uit te breiden) blijft Apple stug 16Gb gebruiken voor de goedkoopste iPhone 6S-modellen. Naast 16GB zullen er ook opties komen voor 64GB en 128GB, hetzelfde dus als wat nu gedaan wordt bij de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

In de praktijk zal er zo’n 12 tot 13GB beschikbaar zijn van de 16GB. Een minuutje 4K video neemt al snel zo’n 250 tot 400MB in beslag. Je brandt dus redelijk rap door je opslag heen als je in 4K op wilt nemen. Als je veel whatsappt kan de totale grootte van die app ook al snel in de paar honderd MB lopen. 16GB is dus erg weinig, maar in een strategisch opzicht is het een geniale zet. Juist omdat 16GB vrij weinig is zullen veel mensen voor het duurdere 64GB-model gaan.

Siri staat altijd aan

Volgens een vers gerucht kan Siri je altijd horen. Bij de iPhone 6 en iPhone 6 Plus staat stemherkenning alleen aan wanneer de toestellen opgeladen worden. Bij de nieuwe iPhones staat stemherkenning altijd aan. Een kwestie van ‘Hey Siri!’ zeggen en je kunt je persoonlijke assistent naar hartenlust lastig vallen met vragen en commando’s.

Release nog deze maand?

Apple-9-september-2015

Als de geruchten kloppen dan brengt Apple de iPhone 6S en iPhone 6S Plus nog deze maand uit in Nederland. De prijzen van de nieuwe iPhones zijn gelijk aan die van de huidige prijzen van de huidige modellen. Op dit moment kun je de iPhone 6-modellen overigens niet meer bestellen op de website van Apple.

Vanavond om 19:00 uur begint de persconferentie van Apple en dan zal alles duidelijk worden. Zodra er een linkje naar de persconferentie beschikbaar is zullen wij die delen op de website en op Facebook. Nieuws zullen we ook zo snel mogelijk online plaatsen.


Tags: , , , , , ,