Mobiele tak Sony heeft tot 2017 om winstgevend te worden

Dat het niet goed gaat met de mobiele tak van Sony mag geen verrassing zijn. De mobiele telefoons van het Japanse merk zijn onder consumenten niet heel erg populair. De ceo van Sony heeft daarom nu bekendgemaakt dat er opties overwogen worden.

Sony-Xperia-Z3-walkmanSony is bekend van een hoop productlijnen, zoals Playstation, Vaio, Xperia, Bravia, Cyber-shot en Walkman. Eerder werd de Vaio-lijn, van laptops, al afgestoten vanwege tegenvallende resultaten en mogelijk gaat hetzelfde gebeuren met de Xperia-lijn van smartphones. Sony-ceo Kazuo Hirai heeft namelijk aangegeven dat de mobiele tak tot 2017 heeft om winstgevend te worden. Als de tak in het boekjaar van 2016 winst boekt dan gaat Sony verder op de mobiele markt, maar als er verlies geboekt wordt dan worden er opties overwogen. Wat die opties zijn heeft Hirai niet aangegeven.

Het afgelopen kwartaal is het aantal geleverde Xperia-smartphones flink gedaald van 9,4 miljoen naar 7,2 miljoen. Daardoor daalde de omzet met 16,3 procent. Het is alleen niet het afgelopen kwartaal waarin de mobiele tak van Sony het niet goed deed. Eerder kondigde Sony om die reden dan ook al aan minder smartphones te maken en zich juist te richten op kwaliteit en klantbehoud.


Tags: , , ,