OnePlus sluit reserveringslijst voor OnePlus 2

De OnePlus 2 is enorm populair. Zó populair zelfs dat OnePlus heeft besloten de reserveringslijst momenteel te sluiten. De enige manier vanaf deze week om nog een OnePlus 2 te bemachtigen is via een uitnodiging.

OnePlus-Invites

Foto: OnePlus

Wie een OnePlus 2 wil kopen kan dat op diverse manieren doen. Je kunt je inschrijven voor de reserveringslijst of iemand met een extra uitnodiging lief aankijken. Mensen op de reserveringslijst krijgen zo nu en dan ook een uitnodiging en die moest je vervolgens binnen 24 uur gebruiken om de OnePlus 2 te bemachtigen.

Inmiddels hebben 5 miljoen mensen zich ingeschreven en heeft OnePlus besloten de mogelijkheid te reserveren later deze week te sluiten. Mensen die daarna buiten de boot gevallen zijn kunnen dus alleen nog een uitnodiging bemachtigen door de slijmen op het forum van OnePlus, of ze moeten toevallig iemand kennen die al een OnePlus 2 heeft (en nog een uitnodiging over heeft). De mogelijkheid te reserveren wordt vanaf 22 oktober gesloten dus wie wil kan zich nog inschrijven.

Klanten over het algemeen geen fan van reserveringssysteem

Het werken met uitnodiging heeft OnePlus redelijk berucht gemaakt. Ze zijn er mee begonnen met de OnePlus One en de enige manier om die telefoon te kopen was via een uitnodiging en via hun eigen winkel. Op sommige momenten kon je hem ook kopen zonder uitnodiging, maar dat was meestal maar voor een zeer korte tijd. Inmiddels is de OnePlus One wel op een normale manier te koop (nog steeds alleen in de online winkel van OnePlus). De OnePlus 2 maakt echter wederom gebruik van het systeem van inschrijvingen en uitnodigingen.

Voor OnePlus 2 betekent dit systeem dat ze de productie beter af kunnen stemmen op de vraag waardoor er in principe efficiënter geproduceerd kan worden. Voor klanten betekent het veel onduidelijkheid omdat je vaak niet precies weet wanneer je je nieuwe telefoon kunt verwachten.


Tags: ,