Voormalig Apple-medewerker gaat aan de slag bij Huawei

Een voormalig Apple-medewerker gaat bij Huawei aan de slag om de interface van de smartphones te verbeteren. EmotionUI van Huawei wordt door velen als een fijne interface van Android gezien maar bevat ook veel hinderlijke zaken.

Emotion-UIDe voormalig Apple-medewerker is Abigail Brody en was voorheen creative director bij Apple. Brody gaat voor Huawei in de Verenigde Staten een nieuwe studio beginnen die erop gericht is de gebruikerservaring van Huawei-smartphones te verbeteren. Specifieke details zijn er niet gegeven maar het lijkt erop dat de EmotionUI-inteface van de smartphones aangepakt gaat worden.

Bij Apple werkte Brody sinds 1996 aan diverse projecten. Zo heeft ze meegewerkt aan het design van de eerste iPhone, ze heeft aan diverse apps gewerkt en was mede verantwoordelijk voor het ontwerp van iCloud.

EmotionUI rijp voor verandering

EmotionUI is de interface die Huawei gebruikt voor zijn smartphones en hoewel veel mensen het een prettige interface vinden zijn er ook een hoop mensen die er niet zo van gecharmeerd zijn. Zo lijkt EmotionUI enorm op iOS maar is het minder intuïtief en er zijn voor Android tal van betere interfaces met meer opties en een betere gebruikerservaring. EmotionUI is dus niet perse slecht, maar goed is het ook absoluut niet en er zijn tal van voorbeelden die laten zien dat het beter kan.

 


Tags: , , , ,