HTC One X9 nieuwe high-end smartphone van HTC. Of niet?

Er zijn specificaties van een nieuwe HTC-smartphone uitgelekt. Het gaat om de HTC One X9 en die is voorzien van de nieuwste hardware en een camera met een flink aantal megapixels.

HTC zit niet stil en heeft de focus momenteel vrijwel volledig op het high-end segment zitten. Dit jaar bracht het bedrijf al de HTC One M9 uit en de HTC One A9. Daar komt misschien nog een telefoon bij want HTC zou momenteel werken aan de One X9.

De HTC One X9 zou voorzien zijn van de Snapdragon 820-chipset, gecombineerd met 4GB werkgeheugen. Er zou 64GB of 128GB opslag aanwezig zijn en een accu van 3500mAh. De behuizing zou gemaakt zijn van metaal. Het is dus een behoorlijk krachtige telefoon. De camera aan de achterkant zou een resolutie hebben van 23 megapixel terwijl de camera aan de voorkant het met slechts 4 megapixel moet doen.

De grootte van het scherm is niet bekend en ook de resolutie is niet bekend.

Specificaties One X9 kloppen niet

Kort na het lekken van de specificaties meldde een HTC-insider dat er niks van klopt. De 23-megapixelcamera, 3500mAh-accu, 4GB werkgeheugen, de hoeveelheid opslaggeheugen en de processor, het zou allemaal niet kloppen. Het enige dat wel zou kloppen is de 4-megapixelcamera aan de voorkant.

Volgens hem is de X9 bedoeld als goedkopere versie van de One A9 en deze zal uitgebracht worden zo’n 2 á 3 maanden vóór de release van de One M10.

Het is dus even afwachten welke van de twee geruchten klopt. Werkt HTC aan een nieuwe high-end smartphone of wordt er gewerkt aan een wat goedkopere versie van een high-end smartphone?


Tags: , , , ,