HTC One A9 mogelijk een midranger met hoge prijs

Het lijkt erop dat HTC binnenkort de HTC One A9 gaat onthullen. Er zijn al specificaties uitgelekt die doen vermoeden dat de One A9 een telefoon in het middensegment, maar een uitgelekte prijs doet vermoeden dat het om een high-end telefoon gaat.

HTC-One-A9De HTC One A9, een smartphone met vermoedelijk een 5 inch-scherm met een resolutie van 1080×1920 pixels, een Snapdragon 617-chipset, 2GB werkgeheugen, 16GB opslag, achterop een 13-megapixelcamera en voorop een 5-megapixelcamera. Als we naar smartphones kijken met vergelijkbare specificaties dan zien we prijzen van tussen de 300 en 400 euro. Het gaat dan onder andere om de HTC One M8s, Samsung Galaxy S4, Motorola Moto X Play, Samsung Galaxy A7, LG G4s en de Huawei G8.

700 euro voor een telefoon van 400 euro?

One-A9-Centralpoint

Maar als we dan naar de uitgelekte prijs van de HTC One A9 kijken en zie dat de telefoon mogelijk 700 euro gaat kosten, dan vragen wij ons af of dat wel klopt. HTC ligt momenteel al niet zo goed in de markt en om nou een telefoon te verkopen voor 300 euro meer dan wat de concurrentie er voor vraagt lijkt ons geen slim idee. Het stomme is dat de HTC One M8s, met nagenoeg dezelfde specificaties als wat de HTC One A9 mogelijk krijgt, zo’n 400 euro kost.

Wij gaan, op basis van onze bevindingen, er van uit dat de uitgelekte prijs onjuist is. Momenteel is er ook maar één bron met die prijs, dus mogelijk is het een soort placeholder.

Buiten de eerder genoemde specificaties is er overigens nog iets meer bekend over de HTC One A9, namelijk dat de telefoon mogelijk een vingerafdrukscanner zal hebben, een metalen behuizing en een dikte van slechts 7mm. Waarschijnlijk wordt de One A9 op 29 september tijdens een persconferentie van HTC aangekondigd.


Tags: , , ,